side-area-logo

The World Challenge Etappe 7

Van Kaapstad naar Amsterdam

24 september tot en met ~5 november 2022

Start in Kaapstad, Zuid-Afrika.
Finish in Amsterdam, Nederland.

Wat is The World Challenge?

Tijdens The World Challenge gaan we op wereldreis met onze eigen auto. Elk jaar bezoeken we een ander werelddeel. In 2014 gingen we in Amsterdam van start – en reden naar het oosten tot aan Oman. In de jaren die volgde reden we van:

2015: Van Mumbai (India), naar Tokio (Japan).
2016: Van Anchorage (Alaska), naar Panama (Panama).
2017: Van Quito (Ecuador) naar Buenos Aires (Argentinië).
2018: Van Perth (Australië) naar Hobart (Tasmanië).
2019: Van Dar es Salaam (Tanzania) naar Kaapstad (Zuid-Afrika).

In 2022 gaan we ons avontuur afsluiten. Met de meest extreme Challenge tot op heden.

Image module

De Essentie

Image module

Zuid-Afrika & Botswana

De start is op Kaap de Goede Hoop en we verblijven eerst in Stellenbosch voordat we in noordelijke richting rijden. Daarna gaan we richting het Kgalagadi Transfrontier Park. We rijden Botswana binnen vanuit het zuiden en bezoeken de Kalahari Woestijn en de Okavango Delta.

Image module

Namibië & Angola

We rijden Namibië vanuit het oosten binnen. Via de kust rijden we door de duinen richting Angola. Duinen rijden neemt dagen in beslag, maar we hebben wel goede accommodatie. In Angola houden de duinen aan en zijn we genoodzaakt te kamperen. In het noorden maken de duinen plaats voor regenwoud.

Image module

Congo, Gabon, Kameroen & Nigeria

Het behoeft geen betoog, de veiligheid staat tijdens de zevende etappe van The World Challenge voorop. Landen als Congo, Kameroen en Nigeria hebben geen goede reputatie. Echter is dit niet volledig terecht want op dit moment is het mogelijk om veilig door deze landen te reizen. We gebruiken betrouwbare (lokale) contacten om de situatie constant in de gaten te houden. 

Image module

West-Afrika, Mauritanië en Marokko

De route vanaf Benin zijn we nog aan het uitwerken. Zodra we meer informatie kunnen delen, doen we dat uiteraard! Begin 2022 staat de inspectietrip van de zevende etappe van The World Challenge op het programma.