';

The World Challenge Etappe 7

De laatste etappe van The World Challenge. Gestart in 2014 richting het Midden-Oosten - zijn we nu de wereld rond.

CarChallenge organiseert al bijna 15 jaar autoavontuur. Wereldwijd en het hele jaar door. Een Challenge, met je eigen auto. Waarbij autorijden en avontuur centraal staat.

13 november tot en met 13 december 2020
Start in Benin, finish in Spanje

  • De wereld rond in je eigen auto
  • In 2020 rijden we van Benin in West-Afrika naar Spanje
  • Avontuur is een understatement – 15 landen in 33 dagen
  • De meest spectaculaire landschappen en wegen ter wereld
  • (Waar mogelijk) briljante accommodatie
Image module

De Essentie

De route

Het meest essentiële onderdeel is de route. Voor iedere route wordt uitgebreid informatie ingewonnen, vervolgens wordt de route in zijn geheel gereden en samengesteld door CarChallenge. De route voert door een aantal bijzondere landen in Afrika, onder andere worden Benin, Ghana, Ivoorkust, Liberia, Senegal en Marokko aangedaan. Bij de voorbereiding is er prominent aandacht voor de veiligheid in de Afrikaanse landen.

Image module
Image module

De accommodatie

We streven naar het beste dat Afrika te bieden heeft. Geen hotels van ketens, maar bijzondere regionale hotels. In Afrika is het zeker niet vanzelfsprekend dat er overal sterrenhotels te vinden zijn. We zorgen dus altijd dat een schone kamer de basis vormt. De accommodatie is belangrijk maar de route gaat altijd voor.

Het eten

De organisatie voorziet in het regelen van de dinners op rijdagen. Waar mogelijk kan het dinner – indien gewenst – individueel genoten worden. Natuurlijk is de kwaliteit van het eten afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke. We streven naar goede en gevarieerde dinners.
Uiteraard is ook in ontbijt voorzien.

Image module
Image module

Excursies

Zoals tijdens iedere etappe van The World Challenge organiseren we ook in Afrika een aantal excursies. Te denken valt aan een ballonvaart, een helicoptervlucht of een rondvaart. 

Inschrijfdetails

Als eerste worden de deelnemers die aan een voorgaande etappe hebben deelgenomen door de organisatie uitgenodigd om in te schrijven. Daarna is de inschrijving open voor nieuwe teams. Inschrijving kan slechts na goedkeuring van de organisatie.

Image module