The Silk Road Challenge

Van Europa naar het dak van de wereld, Tibet.

Eeuwenlang, van de oudheid tot de late middeleeuwen was de zijderoute de belangrijkste verbinding tussen oost en west. Maar ook nu is de zijderoute weer veelvuldig in het nieuws. Oude handelsrelaties worden aangehaald en nieuwe routes worden ontwikkeld.

4 september tot en met 9 oktober 2021
Start in Verbier, finish in Lhasa

  • Start in het mondaine Verbier, Zwitserland
  • Via Turkije richting Iran
  • Genieten van de gastvrijheid van Iran
  • Luxe accommodatie
  • Een bezoek aan Mount Everest
Image module

De Essentie

Image module

De vier Stan’s

In september starten we in het mondaine Verbier en pakken we vanaf Istanbul de draad op richting het oosten. We doorkruisen Turkije, Georgië, Azerbaijan en Iran om vervolgens “de vier Stan’s” in te rijden.

Image module

Iran en Teheran

In Iran wonen misschien wel de aardigste mensen van de wereld, hier verblijven we dan ook een ruim aantal dagen. We bezoeken de hoofdstad Teheran en ontdekken een prachtig en gastvrij land. In Turkmenistan is de krater van Derweze opgenomen in de route en in Tadzjikistan rijden we de uitzonderlijk mooie Pamir Highway.

Image module

Finish in Tibet

In Kyrgyzstan passeren we de grens met China. We zetten koers naar het zuidoosten en bezoeken het Mount Everest Base Camp. Natuurlijk doen we de figuurlijke hoogtepunten van Tibet aan en finishen in de hoofdstad van Tibet, Lhasa.

Image module

De accommodatie

Hoewel de route voor gaat, overnachten we alleen in goede tot uitstekende accomodaties.

Elke avond genieten we van een gezamenlijk diner waarbij vooral de lokale gerechten op het menu staan.