The EurAsia Challenge

Van Europa door het onbekende Turkije naar Armenië en Georgië

Uitdagende tijden vragen om creatieve oplossingen. Met The EurAsia Challenge kunnen we een volwaardige Challenge organiseren in deze (nog steeds) moeilijke reistijd.

4 september tot en met 30 september 2021
Start in Verbier, Zwitserland
Finish in Batumi, Georgië

  • Start in het mondaine Verbier, Zwitserland
  • Via Turkije richting Georgië
  • De bergpassen in de Kaukasus
  • Luxe accommodatie
Image module

De Essentie

Image module

Zuidoost-Europa en de Balkan

In de nazomer rijden we een prachtige route door de Alpen en de Balkan, via Kroatië, Servië en Bosnië naar Zuidoost-Europa. We doen onder andere Dubrovnik aan, een stad die bekend staat om haar prachtige middeleeuwse kustlijn. Vanuit Kroatië rijden we via Montenegro, Kosovo en Noord-Macedonië naar Griekenland. 

Image module

Turkije

In Istanbul houden we een rustdag, een mooie boottocht over de Bosporus en een wandeling aan de Aziatische zijde van de rivier brengt ons in een totaal andere wereld. De dag erna vertrekken we richting het binnenland van Turkije en het echte off road rijden gaat beginnen. Na een stad als Konya worden de wegen schaarser.

Image module

Georgië en Armenië

We rijden naar het noorden, richting de Zwarte Zee. We volgen de kustlijn en steken de grens over met Georgië. Het land in de Zuidelijke-Kaukasus in West-Azië.Hier gaan we echt het hooggebergte in, het land zit bomvol toppen van boven de 5000 meter en we rijden naar de voet van de Elbrus, met 5.642 meter hoogte een echte reus. Onverharde bergpassen zijn hier te over en het dunbevolkte binnenland brengt ons terug in de tijd en uiteindelijk bij de hoofdstad van Georgië, Tbilisi.

Image module

De accommodatie

Hoewel de route voor gaat, overnachten we alleen in goede tot uitstekende accomodaties. Elke avond genieten we van een gezamenlijk diner waarbij vooral de lokale gerechten op het menu staan.