The Colombia Challenge

Een nieuw drieweeks avontuur op de kalender. Voor het eerst voert er een Challenge door Colombia.

The Colombia Challenge

1 december tot en met 22 december 2022

Van Colombia, via Equador naar Peru

  • Bezoek aan steden als Cali, Medellín en Bogota
  • De mooiste oerbossen van het Amazone gebied
  • We rijden de beroemde Pan Americana
  • Naast uitdagend autorijden is er ruimte cultuur, geschiedenis en natuur

De Essentie

Image module

Voorbereiding & inspectietrip

The Colombia Challenge is een nieuwe Challenge op onze kalender. Voordat we in december 2022 van start gaan, voeren we eerst een inspectietrip uit. Tijdens deze inspectietrip gaan we op zoek naar de mooiste route, bepalen we in welke hotels we zullen overnachten en kijken we welke excursies we laten terugkomen in de uiteindelijke Colombia Challenge.

Image module

De route

We starten in Cartagena, Colombia. Een historische stad die een bezoek meer dan waard is. Hier staat je eigen auto klaar voor een avontuur door met name Colombia. We trekken door het Farallones de Cali National Park en doen steden als Cali, Medellín en Bogota aan. In het zuidoosten van Colombia gaan we op zoek naar de oerbossen van het Amazone gebied.

Image module

Dan pakken we de beroemde Pan Americana op en zetten koers naar het zuiden. We bezoeken de hoofdstad van Ecuador, Quito en rijden door het onbekende noorden van Peru naar de culinaire hoofdstad van Zuid America, Lima. Vanaf Lima wordt je auto terug naar Rotterdam verscheept. Het is mogelijk deze Challenge te verlengen met The Amazone Challenge. Deze start 5 dagen later in Lima. Zie The Amazone Challenge op de kalender van 2023.