The Collen Challenge

Al vele jaren een begrip. De eerste editie werd in 2009 verreden en sindsdien is The Collen Challenge een vast onderdeel van het CarChallenge programma.

3 september tot en met 7 september 2022

Start en finish in Zwitserland

  • Ongeveer 20 geweldige bergpassen in 4 etappes
  • De mooiste wegen van de Alpen
  • Comfortabele hotels
  • Samen rijden – alleen mag ook!
  • Voor de echte autoliefhebber
  • Iedere dag keuze uit twee routes; sport of leisure
Image module

De Essentie

Image module

De accommodatie

We streven naar goed, schoon en comfortabel. We overnachten in aansprekende, regionale hotels waar attent personeel ons in de watten legt. In Zwitserland en Italië hebben we 5 prachtige hotels geselecteerd die voldoen aan deze criteria.

Image module

Het eten

Dit geldt ook voor het eten. De regionale keuken staat centraal en we eten graag tussen de plaatselijke bevolking. Nergens smaakt een kaasfondue beter dan in Zwitserland. Dineren gebeurt vaak met de hele groep, al is dit geen verplichting. Je bent gewoon vrij om zelf buiten het hotel te dineren.

Image module

De route

Tijdens The Collen Challenge rijden we de meeste kilometers door Zwitserland. We maken elke editie wel een uitstapje naar Noord-Italië, Frankrijk of Oostenrijk. Elke dag is er keuze tussen een sportieve route en een leisure route. Beide routes zijn mooi, de sportversie geeft je net wat meer kilometer op die dag.

De route is meermaals volledig voorgereden. Hierdoor komen we niet voor verrassingen te staan en weten wij zeker dat je een geweldige route voor de boeg hebt!