The Black Sea Challenge

Van Nederland naar Istanbul en terug.

CarChallenge organiseert al bijna 15 jaar autoavontuur. Wereldwijd en het hele jaar door. Een Challenge, met je eigen auto. Waarbij autorijden en avontuur centraal staat.

17 juli tot en met 7 augustus 2021

Start in Nederland, finish in Zwitserland.

  • 20 landen in 21 dagen
  • Gemiddeld 400 kilometer per dag
  • 5 rustdagen in Budapest, Odessa, Istanbul, Dubrovnik, Venetië.
  • De mooiste wegen van Europa
Image module

De Essentie

De route

The Black Sea Challenge is een echt CarChallenge avontuur. In 21 dagen verkennen we 20 landen en zien Europa vanaf de andere kant, het oosten. Prachtige steden zoals Praag, Budapest en de “parel” van de zwarte zee, Odessa. 

Buiten de grote steden maken we kennis met het (harde) leven in het oosten van Europa en genieten van de prachtige natuur en pittoreske dorpjes. We gaan terug in de tijd en wanen ons in het Europa van voor de val van het ijzeren gordijn.

Image module

De accommodatie

Helemaal aan de rand van Europa ligt de miljoenenstad Istanbul. Uiteraard houden we hier een rustdag en genieten van de Aziatische sferen en de markten. We varen over de Bosporus en zien de historische gebouwen. Na het bezoek aan Turkije doen we Griekenland aan en rijden via Macedonië naar Albanië. De Balkan verrast ons met heerlijke wegen en natuur.

We hebben de beste hotels van Europa geselecteerd, en we wisselen moderne accommodatie af met de wat meer klassieke hotels. Weet in ieder geval zeker dat je tijdens de rustdagen in een memorabele kamer overnacht!

Image module

Het eten

Zoals altijd staat de regionale keuken centraal. We eten graag tussen de lokale bevolking en zoeken naar de specialiteiten uit de regio. In de historische kustplaats Dubrovnik genieten we van een goede wijn en het leven aan de Adriatische zee. Via Bosnië Herzegovina en Slovenië komen we in Venetië. Zeker toeristisch, maar als je de weg weet is Venetië een absoluut hoogtepunt. De laatste etappe brengt ons in het mondaine Verbier waar we finishen bij een van de mooiste hotels in de Alpen.