Zwaar?

Het is geen doel op zich maar tegenvallers horen bij een Challenge. Iedere Challenge kent zijn eigen verhaal, iedere deelnemer heeft zijn eigen verhaal. Iets doen met je auto waarvoor die in Nederland nooit gebruikt wordt leidt wel eens tot een uitdaging. Rustig nadenken, overleggen en elkaar helpen brengt je meestal tot een oplossing. Maar niet iedere Challenge is van de buitencategorie. 25 bergpassen in 5 dagen is zwaar maar van is van een ander kaliber dan het doorkruisen van de Amazone.

 • Subjectiviteit

  +

  Wat voor de een te zwaar is, is voor de ander pas het begin. Niet alleen de omstandigheden van de route zijn van invloed op de zwaarte van de Challenge. Ook de fysieke en mentale gesteldheid zijn erg belangrijk. Vermoeidheid in combinatie met een moeilijk begaanbare route, een kapotte band aangevuld met invallende duisternis maken een etappe tot een heroÔsche dag. Achteraf dan...

 • Inspanning of ontspanning

  +

  Een Challenge herbergt altijd een inspanning in zich. Ook al wordt deze geheel op het asfalt verreden, het behalen van een doel en de daarmee gepaard gaande inspanning maken onderdeel uit van de Challenge.

 • Zwaarte categorieŽn

  +

  Bij CarChallenge kennen we verschillende zwaarte categorieŽn   

  categorie 3

  Voor iedereen prima te doen. Mooie wegen, geen extreme etappes. Wel een doel!

  categorie 4

  Houd rekening met zware etappes, lastige grensovergangen, moeilijke (onverharde) passage(s) en tegenvallers. Lange of moeilijke etappes maken deel uit van het programma. Routewijzigingen zijn mogelijk. Een Goede fysieke en mentale conditie zijn vereist. Bij uitzondering wordt het hotel niet gehaald...

  categorie 5

  Reken op tegenvallers en routewijzigingen als gevolg van veranderende omstandigheden, onbegaanbare wegen en gesloten grensovergangen. Af en toe nauwelijks nachtrust. Niet alle hotels worden gehaald en de vastgestelde route is zeker niet gegarandeerd. Goede fysieke en mentale conditie zijn vereist. Uitstekende rijvaardigheden zijn vanzelfsprekend.

 • Special stages

  +

  Sommige etappes worden bestempeld als special stage. Tijdens een special stage geldt een aangescherpt reglement. Dit kan noodzakelijk zijn bij lastige grenspassages, zware onverharde etappes of als de weersomstandigheden dusdanig zijn dat het beter is om als groep bij elkaar te blijven.

Een indruk hoe zwaar het kan zijn (de Fiat is van een locale weggebruiker)