Eten en drinken

Een belangrijk onderdeel van de dag, eten en drinken. Voor het ontbijt zijn we aangewezen op het hotel. En alhoewel een gemiddelde Challenger veel gewend is, valt zuurkool met worst 's morgens om 7 uur niet iedereen prettig op de maag. Ondanks dat we vooraf veel regelen, moeten we ons soms aanpassen aan de plaatselijke gewoonten. De lunch is voor iedereen verschillend. Het ene team wil uitgebreid kennismaken met de regionale lunchgewoonten en het andere team heeft meer behoefte aan een snel afgelegde etappe en houdt het op een eenvoudige hap. 

Het diner is een belangrijk onderdeel van de dag. We willen verhalen met elkaar delen en richten ons op de volgende etappe. We bespreken alles wat ter tafel komt en proeven ook (bijna) alles wat ter tafel komt. Tijdens een challenge dineren we regelmatig buiten het hotel in een van de plaatselijke restaurants. Waar het noorden van Zuid Amerika vooral in de open lucht wordt gedineerd, verblijft men in Rusland het liefst binnen. We zoeken altijd naar een aangename eetgelegenheid en als het mogelijk is gaan we voor top kwaliteit. Wist je dat in Lima (Peru) de beste visrestaurants ter wereld zijn gevestigd? 

AziŽ kent een uitstekende keuken maar tijdens onze doortocht ontmoeten we ook de plaatselijke bevolking die ons kennis laat maken met lokale gerechten uit de eigen keuken. 

Niet alleen in MongoliŽ is dat een hele ervaring maar ook Noorwegen en bijvoorbeeld BraziliŽ kom je soms voor verrassingen te staan.