Accommodatie

We streven naar overnachtingen in speciale accommodaties. Dat zal niet overal mogelijk zijn en zeker in afgelegen gebieden is de accommodatie soms extreem slecht of zelfs helemaal niet aanwezig. Stofhappen en afzien is niet erg, zolang de beloning maar een comfortabel hotel is. Waar mogelijk laven we ons aan luxe. 

We bieden altijd het beste hotel beschikbaar, maar wat is goed? De meeste hotels tijdens een Challenge beoordelen we vooraf waarbij ligging, hygiene, parkeergelegenheid en serviceniveau zwaar tellen. 

Het kan zijn dat we een 5 sterrenhotel links laten liggen omdat we veel liever in een bijzonder design of boutique hotel slapen. Je wilt toch eenmaal in je leven in een ijshotel hebben geslapen ook al is een 5 sterrenhotel binnen bereik? Tijdens rustdagen wordt altijd gezocht naar een hotel waar we kunnen relaxen. Een spa, een goede bar, een ruime kamer en bijvoorbeeld een mooi terras maken dan onderdeel uit van onze selectiecriteria.

Hotels in afgelegen gebieden als de Amazone zijn zeer eenvoudig. Maar eenmaal om en nabij de bewoonde wereld zoeken we het comfort weer op!

Kamperen is slechts een grote uitzondering. Dit geschiedt alleen als er niets anders voorhanden is. Alleen in de Outback tijdens een Aussie Challenge in 2009 moest tot tweemaal toe de tent worden opgezet...

Tijdens de MongoliŽ Challenge wordt gedurende de etappes overnacht in een Ger. Een traditionele nomadentent die is ingericht met een normaal bed.