ArgentiniŽ

 de laatste etappe, nummer 27, naar de finish in Buenos Aires 

De laatste etappe is een feit. Na 15.234 kilometer komt er een eind aan het Zuid Amerika avontuur dat 33 dagen geleden, op 20 oktober in Guayaquil (Ecuador) begon.


Duizenden, vooral onverharde, kilometers hebben zijn tol geŽist. Slechts enkele teams (team 05, 09 en 16) zijn niet geconfronteerd met lekke banden, een gescheurde uitlaat, een kapotte turbo of lekke schokdempers. Wel is het deze Challenge duidelijk geworden dat de Zuid-Amerikaanse wegen hun tol eisen.


Team 12 dat vroegtijdig naar huis moest vanwege familieomstandigheden heeft tot op deze dag met ons meegeleefd en een bijdrage geleverd in de groeps-app. Team 04 dat in Puno de Challenge verliet was aanwezig in Buenos Aires om op de finish te toosten!


Tijdens de toost worden diverse mensen bedankt. Met name Wouter Tyberghien en Sigi Leurs van het technisch team en Piet Mulder die de foto’s gemaakt heeft. Uiteraard volgt er een boek over deze etappe waar de foto’s in volle glorie te bewonderen zijn.


Zuid Amerika is een bijzonder continent dat niet de laatste keer door CarChallenge is aangedaan. The World Challenge gaat echter door, volgend jaar staan AustraliŽ en Nieuw Zeeland op het programma!


Meer verhalen horen? Reserveer 10 december in je agenda!