ArgentiniŽ

etappe 26, finish in Santa Rosa

De “etappe des doods”, met ruim 1.000 kilometer de langste etappe van de Challenge begint voor alle teams vroeg. Voor team 08 maakte dat uiteindelijk niet veel uit, zij strandden na 60 kilometer met een kapotte sensor voor de hogedruk inspuitpomp. Wouter Tyberghien van het technisch team (team 18) is snel ter plaatse en vervangt de sensor door een nieuw exemplaar. Met enige vertraging vertrekt team 08 naar de eindbestemming.


Heel houden is dus het devies deze een na laatste etappe. Team 01 lukt dat niet, een nieuwe accu wordt gezocht en gevonden. Op zich bijzonder, het is een nationale feestdag vandaag en bijna alle winkels zijn gesloten. 


Team 10 maakt het helemaal bont, een volle tank brandstof moet hen naar de finish brengen, helaas gooit de pompbediende diesel in de tank in plaats van benzine. De man overleeft het ternauwernood en de vertraging loopt op tot ruim 2 uur.


Al met al arriveert toch iedereen ruim op tijd voor de laatste opening van de buitenbar. Morgen de allerlaatste dag naar de finish van de vierde etappe van The World Challenge.