ArgentiniŽ

 etappe 25, finish in Villa la Angostura

Een rij- of een rustdag? Dat is vandaag niet helemaal duidelijk. Feit is dat de Challengers zich deze dag 90 kilometer verplaatsen van Bariloche naar de overkant van het Huapi meer. Hier ligt het Gstaad van ArgentiniŽ, Villa la Angostura. Een plaatsje waar de Nederlandse royals een buitenhuis bezitten, de kroonprinses heeft leren skiŽn en de broer van Maxima een bescheiden bistro runt.


De slechts 90 kilometer zijn aanleiding om nog lang in het uitstekende hotel in Bariloche te blijven hangen. Het ontbijt tot 11:00 uur is voor sommige Challengers te laat en wat ook erg aangenaam is, is het weer. De zon staat hoog aan de hemel en de wind is afgezwakt naar normale waarden. Even nog wat chocolade kopen in het centrum van Bariloche en dan richting de overkant.


De lunch wordt geserveerd in de eerder genoemde bistro en de sympathiek ogende zwager van koning Willem Alexander komt op de valreep nog even gedag zeggen.


De dag wordt afgesloten in de bar van het eveneens prachtige hotel en de Challengers maken zich op voor de langste etappe van de Challenge: bijna 1.000 kilometer over de Pampas van ArgentiniŽ.