ArgentiniŽ

etappe 22, finish in El Calafate (ArgentiniŽ)

Vandaag een rekenetappe. Rekenen en een beetje gokken. De dichtstbijzijnde brandstofpomp gaat pas om 9:00 uur open en er staat een lange etappe op het programma. Deze eerste pomp links laten liggen kan, maar heb je brandstof nodig dan moet je 40 kilometer extra rijden. Doorrijden naar pomp nummer 3 betekent dat je 250 kilometer moet overbruggen, voor sommigen een serieuze gok.

Team 15 haalt het nipt, er rest slechts een halve liter in de tank van de Toyota. Anderen vullen de tank met de meegenomen jerrycans. Niemand komt stil te staan, de Challengers blijken goed in rekenen.

De laatste grensovergang van deze Challenge is misschien wel de makkelijkste. Op een door iedereen verlaten plek in PatagoniŽ staat het gebouwtje van de Chileense immigratie en douane autoriteiten. Een vrolijke kerel stempelt de paspoorten en in minder dan 3 minuten ben je op weg naar de kant van ArgentiniŽ. Hier duurt het iets langer, de pc heeft zijn intrede nog niet gedaan en de autovergunning wordt met de hand uitgeschreven.

Eenmaal in ArgentiniŽ verandert de omgeving dramatisch. Van stoffige smalle bergachtige weggetjes naar eindeloos lange stroken asfalt afgewisseld door eveneens eindeloos lijkende stroken gravel.

Ondanks de vele kilometers van vandaag (meer dan 725) is iedereen ruim op tijd binnen, morgen een rustdag!