Chili

 etappe 20, finish in La Junta  


Weinig kilometers, maar toch een lange dag. Iedereen is ruim voor het ontbijt en voor de zonsopgang uit bed. Vandaag staan er 3 ferries op het programma en de eerste moet sowieso gehaald worden, nummer 2 gaat slechts 1 maal per dag.

Bijna alle teams zijn ruim op tijd. Team 17 valt een wegafsluiting ten deel. Een andere weg zoeken, iets meer gas op de plank en niet zeuren. De ferry wordt ternauwernood gehaald.

Op het dek wordt wat geluierd, de zon komt er bij en PatagoniŽ lijkt vriendelijk vandaag. Dat duurt niet echt lang, de regen komt met bakken uit de hemel en zo is duidelijk waarom het hier zo groen is…

De Challengers worden allervriendelijkst ontvangen door de twee naast elkaar gelegen hotels. De kok lijkt Nederlandse (kook) lessen te hebben gevolgd: rodekool met draadjesvlees! Een welkome afwisseling en gezien het gure weer aan de andere kant van het raam een passend gerecht.

Nachtwerk wordt het voor het technisch team. De Toyota van Team 14 is door zijn linker voorhoeven gezakt en moet gerepareerd worden. Midden in de nacht is de klus geklaard en de Toyota is weer klaar voor de laatste week van de Challenge!

Morgen wordt een spannende dag. Er volgt een nieuwe wegafsluiting en niemand weet of we Łberhaupt onze weg kunnen vervolgen…