';

Blog

Met nu: Etappe 5 van The World Challenge

Mis niks!
* verplicht veld

Etappe 5 van The World Challenge

Op 5 oktober 2018 gaat The World Challenge Etappe 5 van start. De autoreis loopt van Perth in het westen van Australië naar het zuidoosten, Hobart in Tasmanië. Hieronder vind je de laatste ervaringen van de Challenge, inclusief foto- en filmmateriaal!

De laatste film
van Etappe 5
Hotspot image

Fieldtrip

De Hollanders zijn terug

Waar kan de ontdekkingstocht naar mooie routes en de schoonheid van Australië beter beginnen dan in Fremantle, in het westen van dit immens grote land? Precies hier kwamen de eerste westerlingen aan land, bijna 400 jaar geleden. Nederlanders wel te verstaan. De Brit Thomas Cook liep een beetje achter de feiten aan. Die kwam pas 150 jaar later aan land. Cook had waarschijnlijk wel door dat er potentieel zat in dit ruige continent want zijn komst leidde tot kolonisatie.

Adriaen Jacobsz voer de Batavia van Kaap de Goede hoop naar de westkust van Australië en leed schipbreuk. Muiterij, moordpartijen en gebrek aan drinkwater decimeerde het aantal opvarenden. Niet veel later zijn ook de Vergulde Draeck, de Zuytdorp en de Zeewijk in west Australië terecht gekomen en het is zeker dat bemanningsleden van deze schepen aan wal zijn gegaan en zich hebben gevestigd.

Pas 40 jaar geleden zijn de scheepswrakken ontdekt en veel kostbaarheden worden nu tentoongesteld in het Australian Shipwrecks Museum in Fremantle. Het absolute pronkstuk is een deel van het achtersteven van de Batavia.

Kortom, geen betere startplaats voor de vijfde etappe van The World Challenge dan Fremantle!